Over ons

ons verhaal

“ wij zijn een echte specialist op het gebied van veiligheid & beveiliging en beschikken over zeer vakbekwame veiligheidsmedewerkers. Ik durf rustig te stellen dat wij met onze professionele organisatie tot de betere behoren.”

Dat zegt Steven Braat (39), oprichter/eigenaar van Fountex Company & Fountex Academy in Dronten. Steven weet waarover hij praat. In een periode van 15 jaar bij de Koninklijke Marechaussee is hij gekneed als veiligheidsman in hart en nieren. Ruim 12 jaar heeft hij nu zijn eigen beveiligingsbedrijf, dat in de veiligheidsbranche te boek staat als uiterst deskundig en betrouwbaar.

“Bij ons staat kwaliteit, vertrouwen, persoonlijkheid, gunnen en afspraken nakomen voorop”, zegt Steven.

Scala aan diensten

Fountex Company levert diverse gespecialiseerde veiligheidsdiensten, variërend van operationele diensten (het beveiligen van objecten en evenementen) tot trainingen en opleidingen. Bij operationele dienstverlening moet onderscheid worden gemaakt tussen reguliere beveiligingsdiensten en de meer specialistische diensten (Executive Protection Service). “Wat betreft de reguliere beveiliging gaat onder meer om objecten als bedrijfsgebouwen en overheidsgebouwen”, vertelt Steven. “Maar ook om evenementen als dance-events of lokale feesten. Ook horecagelegenheden behoren tot deze dienstverlening. De specialistische diensten hebben onder andere meer betrekking op persoonsbeveiliging, observatie en het vervoeren van waarde en directieleden van grote bedrijven of andere belangrijke personen. Naast het fysieke beschikken wij over een rechercheafdeling.”

Ex-Defensie medewerkers

Voor de specialistische beveiligingsdiensten maakt Steven veelal gebruik van een netwerk van Ex-Defensie medewerkers. Een selecte club beveiligers met jarenlange expertise en een professionele uitstraling. “Aan deze beveiligers stellen wij bijzonder hoge eisen op het gebied van representatie, motivatie en discipline”, zegt Steven. “Verder moeten zij een proactieve werkhouding hebben, goed kunnen omgaan met mensen en over de nodige praktijkervaring beschikken. Dat is bij onze pool van Ex-Defensie medewerkers zeker het geval.”

 

Training en Opleidingen (Fountex Academy)

Elke medewerker krijgt intern 3 trainingen op jaarbasis. De trainingen variëren op terreinen van geweldsbeheersing & verdediging, crowd-controle en explosieve verkenning. “Wij onderscheiden ons in de beveiligingsbranche, dat onze medewerkers niet alleen de vereiste certificeringen hebben, maar er ook voor zorgen dat zij “thuis” zijn in bijvoorbeeld BHV+AED, Tactical emergency Casualty Care, Havenbeveiliging, Brandmeldcentrale, Strafrecht en Security Awareness. Wij verzorgen deze trainingen en opleidingen In-out-Company.”

 

Goede service en betrouwbaarheid

Al met al kan Fountex Company ook voor u een betrouwbare en enthousiaste partner zijn in het creëren van een veilige omgeving voor u, uw personeel en uw klanten. Het biedt daarvoor een uitgebreid en op de klant toegespitst pakket aan diensten. “Wij maken waar wat wij beloven”, besluit Steven. “Wij kunnen ons geen blunders veroorloven. Onze medewerkers zijn scherp en gefocust en zowel theoretisch als praktisch up-to-date. Zij hebben een professionele uitstraling en zijn bovenal heel klantgericht. Goede service staat bij ons hoog in het vaandel.”