Tactical Emergency Casualty Care (TECC) zijn pre-hospitale zorg richtlijnen bij extreem gewelddadige situaties samengesteld op basis van evidence-based geneeskunde en ervaringen uit de praktijk.

Ben je beveiliger, particulier of de juiste persoon die graag zijn kennis wilt blijven ontwikkelen in deze veranderende maatschappij?

Wil jij weten wat je moet doen in een situatie dat de pleisters niet meer helpen?

De TECC-richtlijnen zijn gebaseerd op lessen van Amerikaanse en geallieerde troepen uit conflicten vanaf 1992. Deze lessen zijn vastgelegd in de Tactical Combat Casualty Care (TCCC) doctrine. Voor de civiele toepassing van deze militaire doctrine heeft de civiele commissie voor TECC een ontwikkelproces doorlopen met literatuuronderzoeken, bewijsvoering gezocht, interviews en evaluatie van hulpverleners bestudeerd.

De TECC-richtlijnen zijn gebaseerd op de basis van TCCC, maar zijn verschillend om te voldoen aan de unieke behoefte van civiele medische en operationele belangen. De verschillen hebben betrekking op het vakjargon, de actieradius van de hulpverlener, bevolking, burgerlijke aansprakelijkheid, civiele operationele beperkingen, kosten en baten.
Resultaat

– Zorg verlenen bij directe dreiging
– Zorg verlenen bij indirecte dreiging
– Verlengde zorg en tactische evacuatie
– Protocollaire zorgverlening
– Aanleren van levensreddende vaardigheden
– Kunnen gebruiken van geavanceerde traumazorg middelen, zoals tourniquet en hemostatisch verband
– Professioneel overdragen van een slachtoffer aan hulpdiensten
– Prioriteren van hulpverlening bij meerdere gewonden

Opleidingskosten bedragen €395,00. Deelbetalingen van twee keer is mogelijk.

Hoe geef jij jezelf op?

Stuur een Whatsapp bericht naar 0651058555 of HR@fountexcompany.nl een email met je NAW gegevens, inclusief kopie Paspoort of ID en wij doen de rest!